Zitcomfortdagen bij Arc en Ciel

sta op stoel

Robert van Aalst is de drijvende kracht achter Arc en Ciel, een particuliere instantie die adviseert en individuele oplossingen levert op het gebied van zorg- en woonmogelijkheden. Hij gaat op een opvallende manier tot het uiterste de mens achter de zorgbehoevende van dienst te zijn. Op 22 en 29 oktober en 5 november houdt Arc en Ciel in de showroom drie Zitcomfortdagen.

Inloopdagen waar de focus ligt op maatwerk wat betreft relax-, sta-op en Trippel-werkstoelen. Robert heeft een arbeidsverleden als verpleegkundige en ambulancebroeder. Daarom kan hij zich als zorgverlener goed inleven in de praktische woonproblemen van zijn voornamelijk al wat oudere klanten. Die wil hij met hulpmiddelen, advies en aanpassingen zolang mogelijk thuis laten wonen. Arc en Ciel heeft een showroom aan de Voorstsestraat 1 in Ulft.

Wat is de meerwaarde van een maatwerk sta-op stoel?

“Onze doelgroep zit veel en slaapt soms zelfs in een relaxfauteuil. Vaak hebben ze meerdere aandoeningen. Rug-, bekken-, of vaatklachten bijvoorbeeld. Door de rugleuning en/of het zitgedeelte af te stemmen op de menselijke maat, of bijvoorbeeld het foam in de kussens te veranderen kun je verlichting bieden. Zo is men veel minder energie kwijt aan het gaan zitten en opstaan, energie die ze weer voor andere dingen kunnen gebruiken. Een voorbeeld: als je op een stoel zit moet je zorgen dat er tussen de knieholte en zitting geen beknelling op de spieren ontstaat. Je moet dan vaak verzitten, wat voor oudere mensen weer veel kracht kost. Dit is eenvoudig op te lossen door een meer gelijkmatige drukverdeling in het kussen op de plek van de benen of het zitgedeelte.”

Is dat aanpassen geen dure aangelegenheid? Heel resoluut: “Nee, een relaxstoel kost hier evenveel als een ‘topstoel’ van de woonboulevard. Van die modellen kan meestal alleen maar de poothoogte versteld worden. Arc en Ciel biedt voor hetzelfde geld een compleet op maat gemaakt exemplaar. En, op de langere duur hebben ouderen op latere leeftijd alsnog vaak een aangepaste stoel nodig. Natuurlijk, ook wij zijn verkopers. Maar, je kunt verkopen vanuit je hoofd, en je kunt verkopen vanuit je hart. Dat laatste is wat Arc en Ciel doet, het belang van de klant staat voorop. Wil die iets wat echt niet kan, of daar geen profijt van heeft zeggen we dat ook. Voor vrijwel iedereen moeten we aanpassingen aanbrengen. Daarom voldoet een ‘outlet-stoel’ ook vrijwel nooit: geen enkel mens is in zijn maatvoering hetzelfde. Daarbij zijn we erkend zitadviseur en geven een garantie tussen de drie en tien jaar, afhankelijk van het model stoel.”

Wat houden die zitcomfortdagen in?“Op de drie genoemde data is onze showroom net als op alle donderdagen geopend van 10.00 – 16.00 uur. Echter, op die themadagen ligt de nadruk op zitcomfort. Men kan zo binnenlopen voor vrijblijvende informatie, diverse fabrikanten van sta-op en relaxstoelen zijn aanwezig voor een demonstratie of nadere uitleg.”

Adres: Voorstsestraat 1, 7071 PH Ulft.