0315 - 84 20 21
info@arcenciel.nl

Zitten

zitten

Comfortabel zitten hangt af van veel factoren. Een stoel moet passen als een maatpak, met een goede ondersteuning voor uw lichaam. Bovendien is het belangrijk dat u gemakkelijk op kunt staan. Maatwerk voorkomt dat u last krijgt van rugklachten of afgeknelde zenuwen. Naast de juiste maten wat betreft zithoogte, zithoek, zitdiepte, armleggerhoogte en lendenondersteuning biedt een goed zitmeubel de mogelijkheid om te variëren van zithouding. Gemakkelijk individueel instelbaar.

De fauteuils kunnen speciaal aangepast worden voor extra ondersteuning, structurele pijnklachten, decubitus en heup-en knieproblemen. Bovendien zijn de fauteuils uit te breiden met tal van accessoires zoals een draaiplateau, een extra verlengde voetenbank, verwarming in zitting en rugleuning, een bijpassend tafeltje of met een zwenkbaar zijpand voor rolstoeltransfer.

Vijf basisvoorwaarden voor een optimale zithouding:

meetpunten-zithouding
  1. armleggerhoogte
  2. zithoogte
  3. zitdiepte
  4. lendenondersteuning
  5. zithoek

Sta-op stoelen
De sta-op stoelen zijn niet alleen comfortabel, maar ook ergonomisch verantwoord. De stoelen zijn speciaal ontwikkeld om uw nek, rug, armen en benen te ondersteunen.
De stoelen kunnen op maat gemaakt worden. Omdat ieder mens anders is, is er volop keuze uit diverse modellen in allerlei kleuren; van klassiek tot modern, zowel in stof als in leer uitgevoerd. Ook voor kleinbehuisden.

“Ik ben geen twintig meer en heb al een tijdje moeite om op te staan. Een sta-op stoel wilde ik niet, ik noemde dat altijd een sta-in de wegstoel. Voor mijn verjaardag huurden mijn kinderen een mooi compact model. Zo kon ik zien hoe de stoel stond en kon ik ‘m in mijn eigen huis uitproberen. Ik moet eerlijk zeggen ‘ik wil ‘m niet meer missen’. Met één druk op de knop komt de stoel naar voren. Echt heel gemakkelijk! En ’s avonds is het toch wel heerlijk om vanuit zo’n comfortabele stoel televisie te kijken. ’s Middags doe ik er zelfs even een dutje in. Wellness, noemen mijn kinderen dat.”
[mevrouw Van Santen, 68 jaar]