Zorgbedrijf Arc en Ciel verhuisd naar toplocatie aan Voorstsestraat

Showroom arc en ciel voorstsestraat Ulft

ULFT – Technisch zorgbedrijf Arc en Ciel is onlangs verhuisd. Enkele maanden geleden hebben eigenaars Robert en Angelique van Aalst hun intrek genomen in een pand aan de Voorstsestraat in de buurt van de Watertoren. De al jaren leegstaande, in verval geraakte voormalige horecagelegenheid was buurtbewoners en omgeving al langer een doorn in het oog. Nu wordt het in recordtempo in oude luister hersteld en kunnen er binnenkort klanten in de nieuwe showroom worden ontvangen.

Door Reinier Kroesen

Tot voor kort was de Woonservicewinkel van Arc en Ciel nog aan het Melkvonder gevestigd. In mei kocht het stel het flink verpauperde pand aan de rand van Bontebrug. Snel werden plannen gemaakt en is de restauratie gestart. Het woongedeelte is inmiddels zover ingericht dat familie van Aalst er zijn intrek heeft genomen.

Volgens een ingewijde was het karakteristieke pand heel vroeger achtereenvolgens café Bokken, daarna café/winkel Ter Voert en café/zaal Melee. Na een brand nam Piet Gerritsen het over die het weer opknapte. Alwien Meijer huurde het toen van hem, de naam werd gewijzigd in Karrewiel. Al met al een plek met roemruchte historie.

Diverse nieuwe initiatieven kwamen niet van de grond, ruim vijftien jaar stond het leeg. Samen met een projectontwikkelaar heeft van Aalst in korte tijd de ideeën tot in de puntjes uitgewerkt. Alle kozijnen zijn rondom vervangen en er is een zeer ruime parkeerplaats aangelegd. Het voormalige café en de zaal zijn samengevoegd tot showroom en verkooppunt voor de zorgwinkel van Arc en Ciel. "We zijn twee jaar op zoek geweest naar de meest ideale locatie en hebben die nu gevonden. De plek is voor iedereen goed bereikbaar en springt in het oog. Letterlijk op de splitsing, een mooie zichtlocatie. Iedereen ziet ons nu opeens, of je nu vanaf Duitsland, Doetinchem of Ulft komt. Passanten zitten 'achterstevoren' op de fiets om te zien wat hier gebeurt. Ik heb nog nooit zoveel scootmobielen, nog nooit zoveel sta-op stoelen verkocht als de afgelopen maanden", vertelt Robert van Aalst. "Er zat al een vergunning op voor detailhandel".

Op afspraak ontvangen we al wel mensen, maar onze demonstratieruimte is nog niet klaar. We onderscheiden ons als technisch zorgbedrijf en gaan dat uitdragen. Niet alleen voor ouderen die langer thuis willen wonen, maar voor iedereen die goed wil zitten, slapen en mobiel blijven. We zijn er ook voor degenen die zwaar werk doen en bijvoorbeeld (top)sporters, die baat hebben bij het beste matras om steeds topfit in actie te kunnen komen. In deze ruimte gaan we lezingen geven en zo onze zorgkennis en zorgvisie verder verspreiden. Niet alleen voor (zorg)instanties, die ons trouwens momenteel massaal weten te vinden, maar ook de 'gewone burger'. Online zijn we inmiddels een zeer belangrijke speler op de markt, webwinkel ZorgHulpMiddelenOnline.nl is onze snelst groeiende bedrijfstak. "De officiële opening staat gepland voor net na de feestdagen".

Bron: Gelderse Post Oude IJsselstreek