Doetinchem biedt onderdak Senioren Actief Beurs 2016

senioren actief beurs doetinchem

DOETINCHEM – Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de vierde Senioren Actief Beurs op zondag 31 januari 2016. Doetinchem is de centrale locatie, met Partycentrum De Kruisberg als thuishaven. Een zowel informatieve als gezellige dag afgestemd op de oudere, die wat hulp nodig heeft om nog steeds actief en zelfstandig te kunnen functioneren. Maar, bovenal te blijven genieten van al het goeds dat het leven biedt. Ook voor hun kinderen, zorgverleners, mantelzorgers en andere maatschappelijk betrokken instanties.

De organisatie is in handen van Arc en Ciel en PrivaZorg de Achterhoek. Één van beide initiatiefnemers is Robert van Aalst van Arc en Ciel uit Ulft, leverancier van maatwerk van zorg- en woonmogelijkheden. Gericht op het zo lang mogelijk thuis laten wonen van ouderen.

Robert: “De Senioren Actief Beurs is de grootste voor die doelgroep van Oost-Nederland. We blijven groeien, de vorige editie in Groenlo trok meer dan achthonderd bezoekers. Voor onze bezoekers rouleren we wat bereikbaarheid betreft qua locatie. Deze keer kozen we voor Partycentrum De Kruisberg. Eigenaar Mark Jansen is betrokken bij de doelgroep, de zaal is intiem en gezellig en er is volop gratis parkeergelegenheid.”

PrivaZorg de Achterhoek is de andere organiserende partij.
Directeur Anita Smeets: “We zijn een steunpunt van de landelijk werkende thuiszorginstantie PrivaZorg en werken uitsluitend met zzp’ers. Behalve verpleging bieden we alle soorten van dag-, nacht- en terminale zorg. Uniek voor ons is dat we ondersteuning bieden aan mensen met dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en psychiatrische problemen".

Anita over de beurs: "We hebben veertig exploitanten, toegespitst op de oudere doelgroep. We hebben om nog steeds actief en zelfstandig te kunnen functioneren. Aandacht voor hun mobiliteit: scootmobielen, rollators, rolstoelen en aangepaste fietsen. Aandacht voor pasklare woningaanpassingen, verstelbare bedden, trapliften en sta-op stoelen, thuiszorg en domotica (elektronische besturing verlichting, verwarming, gordijnen e.d.).”

Maar, wat ze het belangrijkst vindt: ouderen moeten vooral blijven genieten van het leven, leuke dingen doen. “Daarom is veel standruimte gereserveerd voor reisbureaus, fitness en sport voor ouderen, cosmetica, tuinieren, vlotte kleding, kappers, eten (bakkers en andere delicatessenzaken) en drinken (wijnen)".

‘Spiel mir einer’, specialist op het gebied van volksmuziek, busreizen en entertainment is aanwezig en verzorgt de muzikale omlijsting. Ze komen met enkele verrassingsoptredens. Daarnaast zijn er demonstraties, proeverijen van wijn en andere lekkernijen. ”De organisatie heeft nog enkele stands beschikbaar voor lokale ondernemers uit Doetinchem en omgeving, die met hun product of diensten binding hebben met de oudere doelgroep".

Bel Robert van Aalst (06/46260977)

Anita Smeets (06/10364844).

De beurs begint 31 januari 2016 om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Toegang is gratis.