Top - Zorg

Toilet op Maat (TOM)

Aangepast toilet voor mensen met een beperking

Om zelfstandig te kunnen blijven wonen is een goede toiletvoorziening noodzakelijk. Toilet Op Maat (TOM) is het enige gespecialiseerde bedrijf in Nederland dat volledig gericht is op zorggerelateerde toiletoplossingen.

Kom voor een demo naar de showroom van Arc en Ciel in Ulft!

1

TOM Closomat

De TOM Closomat is een Zorgtoilet en is aan te passen aan de gebruiker. Ook is deze te combineren met een douche/toiletstoel of toiletlift. Gemaakt voor zowel mensen met een beperking als mensen met een fors postuur. Closomat bestaat al sinds 1957.
TOM Closomat+
2

TOM Closomat+ opties

Voor meer comfort bij het gaan zitten en weer opstaan zijn er deze geïntegreerde en opklapbare (standaard) armsteunen. Stevig en robuust. Als de armsteunen naar achteren geklapt zijn vallen ze naast het reservoir zodat er ook een zijdelingse transfer gemaakt kan worden.
TOM Closomat+ opties
3

TOM Closomat+ voetbediening

Toets voor de hand-/voetbediening voor bediening onderdouche en föhn. Dezelfde druktoets wordt gebruikt als de optie automatisch doorspoelsysteem wordt toegepast. Bij het inschakelen van de onderdouche wordt het toilet automatisch doorgespoeld (optie).
TOM Closomat+ opties voetbediening

Toilet op maat (TOM).

Om zelfstandig te kunnen blijven wonen is een goede toiletvoorziening noodzakelijk.

Klaas-Jan, adviseur van TOM: “Men praat gemakkelijk over alledaagse zaken, maar niet over alles wat te maken heeft met toiletbezoek en stoelgang. Eén op de tien Nederlanders heeft daar problemen mee! Ik ga daarover met onze cliënten in gesprek en mijd daarbij de moeilijke gespreksonderwerpen op dit front niet. In alle discretie stel ik vragen waarna we op zoek gaan naar oplossingen. We zijn van alle markten thuis.”

Toiletoplossingen

De toiletoplossingen van TOM dragen bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. Deze oplossingen kunnen variëren van toiletsteunen en wandgrepen tot het plaatsen van een spoel/föhn, zorgtoilet of het installeren van een toiletlift.

Schone billen met een spoel/föhn

De TOM WashAir 400 is een spoel/föhn opzetsysteem. Hierbij wordt het onderlichaam met warm water gereinigd en gedroogd door een föhn. Klaas-Jan: “Het gebruik van water betekent een hygiënische en frisse reiniging na toiletgebruik. Hierdoor is toiletpapier niet meer nodig. Als je jezelf niet kunt reinigen is een spoel/föhn een oplossing om zelfredzaam te blijven. Een spoel/föhn kan worden gecombineerd met een toiletlift.

Het toilet voor de zorg

De TOM Closomat+ is een complete closet-combinatie met een spoel/föhn installatie. Deze is uitermate geschikt voor thuissituaties, maar ook voor het gebruik in een instelling, revalidatiekliniek, ziekenhuis of in een openbaar aangepast toilet. Klaas-Jan geeft aan dat er altijd wordt gekeken naar een passende oplossing voor de zorgbehoefte van de cliënt. Een zorgtoilet kan indien gewenst worden gecombineerd met een toiletlift of douchestoel.

Toiletlift voor zitten en opstaan

De TOM Toiletlift biedt de gebruiker een functionele oplossing bij het gaan zitten en opstaan van het toilet. Klaas-Jan: “Afhankelijk van de persoonlijke situatie geven wij een advies voor het gebruik van een sta-op systeem of verticale lift.” Een toiletlift kan los staan of aan de muur worden gemonteerd en is te combineren met een spoel/föhn en het zorgtoilet.

Vergoeding en tegemoetkomingen.

Aanspraak op deze voorzieningen vallen onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).