telefoon icon
HUIS EN THUISTIPS

Passend schoeisel voor moeilijke voeten

3/3/2022

Het wordt voorjaar, tijd om er weer op uit te trekken, of rond je huis meer in beweging te komen. Maar voor iedereen met ‘moeilijke voeten’ is het niet altijd even eenvoudig passend schoeisel te vinden. Arc en Ciel uit Ulft verkoopt voor hen zowel in de showroom als online aangepaste, maar fraai vormgegeven schoenen. Normaal uitziende (design)schoenen, waar een aangepaste inlegzool van een podoloog inpast, modellen met een ruime instap, vaak met extra ritsen.

Voor mensen met een afwijkende voet zijn er bijvoorbeeld schoenen die zich soepel aanpassen aan de voetvorm of flexibel meegeven ter plaatse van knokkels. Arc en Ciel levert een lijn Duitse kwaliteitsschoenen van het merk Liromed/Slowlies, vaak verkrijgbaar tot en met maat 45/50. Behalve de eenvoudig te openen designmodellen en sandaal types zijn verbandschoenen te koop met scheerwollen voering.

Verbandschoenen
Liromed verbandschoenen zijn geschikt voor iedereen die last heeft van gezwollen enkels, dikke voeten, wondjes, of een gevoelige huid. Deze schoenen hebben een antislip pvc zool. Als lopen en bewegen moeilijker wordt is het aan te bevelen voor dit merk te kiezen. Dit type is ook leverbaar als hoog model, voor mensen die problemen hebben met de wreef of de achillespees. De verhoogde schaft geeft extra ondersteuning. De binnenzijde is van wol, daarmee geeft de verbandschoen een zacht voet gevoel. Ze zijn wasbaar op 40 graden, bieden voldoende ventilatie en hebben een antibacteriële werking.

Orthopedische laarzen
Liromed heeft voor iedereen met gewrichtsklachten, verminderde motoriek en/of verlies van kracht orthopedische laarzen ontwikkeld. Ook aan te bevelen voor wie een revalidatietraject volgt of ouderen die problemen hebben met het aantrekken van gewone laarzen. Ook deze laars heeft een antislipzool. Ze zijn volledig te openen zodat deze zonder veel moeite aan- en uitgetrokken kunnen worden. Ze zijn voorzien van een instelbare klittenbandsluiting. Orthopedische modellen van het type Gabriel zijn pantoffelschoenen die veel geadviseerd worden bij pijn, oedeemvorming, enkelinstabiliteit, ontstekingen en misvormde voeten. Of chronische klachten zoals artritis. Al met al is er voor iedere klacht wel een schoen te vinden die daarop afgestemd is.

liromed verbandschoen rood
Liromed verbandschoen - rood